logo

2018. július 18. Frigyes napja

Főmenü

Adományvonal

Paypal-számlák:

Segítsen 2018 Ft-tal,

hogy segíthessünk! 

 

Kérjük, - lehetősége szerint -

támogassa kampányunkat!

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés

GalaxyNetwork

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reklámok


Címlap VSZ-vélemény Ami a Fidesz Nagy Indiánkönyvéből kimaradt
Ami a Fidesz Nagy Indiánkönyvéből kimaradt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. október 19. hétfő, 11:20

A Fidesz retorikája az, hogy „nyugodtan mondhatjuk, hogy Bajnai Gordon a hibás…”: az Orbán-stáb szempontjából minden korban éppen az volt a „hibás”, aki helyettük vezette az országot – elég, ha csak az Antall-, Boross-, Horn- és Medgyessy-kormányok idején használt frázisaikra gondolunk.

Demeter Ervin, az ellenzéki parlamenti párt egykori titkosszolgálati minisztere, e kijelentéseknél is árnyaltabban megfogalmazva mondanivalóját, mindezt azzal egészítette ki, hogy „ha a szocialisták a túlélésükért küzdenek, akkor mindenre képesek… és ha manipulált dokumentumszerűségekkel látszólag még alá is tudják támasztani hazugságaikat, akkor az általuk hangoztatott hamis szólamok erősebbnek tetszhetnek”.

A „nyugodtan mondhatjuk, hogy Bajnai Gordon a hibás…” és a „Gyurcsány-Bajnai-korszak vezette be a ’mi’ meg az ’ők’ kategóriát” szlogenekre külön ki sem térve jegyzem meg: az Orbán-stáb szempontjából minden korban éppen az volt a „hibás”, aki helyettük vezette az országot – elég, ha csak az Antall-, Boross-, Horn- és Medgyessy-kormányok idején használt frázisaikra gondolunk.

De… mivel nem minden magyarországi választópolgár azonosítható az MSZP párszázezres táborával és a Magyar Szocialista Párton kivűl is jelentős a Fidesz Magyar Polgári Szövetség ellenzéke, másrészt csak nekem (egyszerű mezei újságírónak és nem szocialista választópolgárnak) több, mint 1500 oldalas, nem manipulált ügyészségi-bírósági dosszié áll rendelkezésemre a (visszafogottan megfogalmazva) vegyes összetételű Fidesz-adminisztráció törvénysértő ténykedéseivel kapcsolatban, szükségesnek látom tisztázni a „manipulált dokumentumszerűség” demeteri értelmezését.

Politika? – Tudjuk: mosolyok, kézfogások, viták, kompromisszumok, beszédek… és négyévenként bombasztikus bejelentések, ígéretek. – Vagy nem csak ennyi? Mi az, amit a Rajk-kollegisták és a hozzájuk társult MSZMP-disszidensek nem írtak bele a hiszékeny olvasóknak szánt Nagy Indiánkönyvbe?

 

A „nem hagyományos kormányzás" ászai

 

A kilátásba helyezett elszámoltatásokat, ahogy erről az utóbbi hetekben-hónapokban gyakran olvashatunk a legnagyobb ellenzéki párt nyilatkozatait kommentáló cikkekben, a belügyi, igazságügyi és titkosszolgálati (Bermuda-) háromszögre tervezi felépíteni a Fidesz MPSZ, választási győzelme esetén. Balsai István, Kövér László, Demeter Ervin mellett legutóbb Pintér Sándor nyugalmazott rendőr altábornagy jelentkezett abba a csapatba, amely hivatott lenne 2010-et követően végrehajtani a politikai elszámoltatásokat és a beígért felelősségre vonásokat… Demokratának vagy feddhetetlen múltú politikusnak csak fenntartásokkal nevezhető Pintér Sándor pályafutását a múlt évszázad hatvanas éveiben, mint belügyminisztériumi gépkocsivezető kezdte. 1972-ben, miközben a politikai fegyház celláit zsúfolásig töltötték meg a demokratikus ellenzék tagjaival, rendőrségi szolgálatba lépett. Először segédnyomozó volt Zuglóban (Budapest XIV. kerületében), majd a Rendőrtiszti Főiskola hallgatója lett, ahol 1978-ban diplomázott. 1978. és 1985. között az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati előadója, majd főelőadójaként tevékenykedett, ezt követően 1985-ben bízták meg a Budai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának a vezetésével, később a Rendőrkapitányság vezetésével is. 1988-ban, a demokratikus ellenállás legforrób esztendejében vállalta el a Pest Megyei Főkapitányság vizsgálati osztályának a vezetését – itt érte a rendszerváltás, amely számára (logikusan?) előléptetést jelentett: a Pest megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé nevezték ki. 1991. márciusában Budapest rendőrfőkapitánya, majd szeptembertől Boross Péter belügyminiszter ajánlása alapján országos főkapitány lett abban a demokráciában, amely 1990. tavaszán jogállammá változtatta a korábbi rendőrállamot. – A történethez tartozik: a önkényuralom erőszakszervezete beosztott tisztje 1991-ben vezérőrnagyi, 1993-ban altábornagyi rangot kapott. 1996-ban vonult korengedménnyel nyugdíjba, mikor is őrző-védő céget alapított, emellett 1997-ben az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója, illetve igazgatósági tagjaként illeszkedett bele a következetes rendszerváltásnak éppen nem mondható körülményekbe. 1988-ban Orbán Viktor akkori miniszterelnök hívta meg új kormányába belügyminiszternek, mely megbízatását a kormányzati ciklus befejezéséig, 2002-ig látta el. A milliárdos üzletember, ti. Pintér Sándor nyugalmazott rendőr altábornagy, az eljövendő miniszterelnök elképzeléseivel egyetértve egyetlen miniszteri tárca irányítása alatt egyesítené a rendőrség és a nemzetbiztonság irányítását, melyre legutóbb a pártállam évtizedeiben volt csak példa: utoljára a Fidesz alapítását elősegítő Stumpf István apósa, a rettegett Horváth István belügyminiszter kezében futottak össze a szálak – 1990 előtt a demokratikus ellenzék legádázabb ellensége irányította a Belügyminisztériumot és az Állambiztonsági Szolgálatokat is…

Sándor István, „Papa” fedőnéven az alvilágban dolgozott egykori rendőrtiszt, az alábbiakat látta fontosnak elmondani 2001. szeptemberében Pintér Sándor belügyminiszterről: „Ott van például a Preventív elnevezésű (őrző-védő) vállalkozás, amelyben Pintér egy ideig tulajdonos volt. Ez a társaság igen érdekes körülmények között, résztulajdonosként rátette kezét a józsefvárosi piacra. A Budai Hengermalom 17 vagy 18 százaléka ugyancsak a Preventívé volt. Jómagam, mikor 1999. február 18-án egy rendőrtábornokkal ebédeltem, közölte, hogy a belügyminiszter (ti. Pintér Sándor) egy elitalakulatot hoz létre, gazdasági ellenfelei, Tasnádi Péter és Seres Zoltán bűnügyi megsemmisítésére és jó lenne, ha nyugdíjasként beszállnék az ügybe. Elutasító választ adtam, hiszen szintén Tasnádi érdekeltségei közé tartozott az a bizonyos józsefvárosi piac, sőt, benne volt a Budai Hengermalomban… miként a másik ellenlábas, a Seres is.” Szikinger István (volt alkotmányjogász, Tasnádi Péter ügyvédje) egyebek mellett elmondta azt is, hogy 1998-2002. között, a védence ellen részben koholt vádak alapján zajlott büntetőbírósági eljárás idején az Orbán-kormány belügyminiszterének kabinetfőnökétől, hogy „nem szerencsés az oroszlán bajszát húzogatni”. – És, hogy mennyire nem szerencsés, az egykori alkotmányjogász arról sem hallgatott. A korabeli bűnügyi krónikák tanúsága szerint egy ismeretlennek mondott telefonáló, akinek fenyegetését rögzítették, közölte: „Ha nem hagyjátok abba a Pintér elleni nyomozást, akkor ki lesztek csontozva!” Az ügyvéd a fenyegetéseken kivűl még két jelzést is kapott: megrongálták lakása zárjait, majd betörtek lakásába és elvittek három számítógépet. "Ennek pedig az a jelentősége, hogy az ’ismeretlen’ telefonáló és a bűnelkövetők tudták, hogy miről beszélnek és hová törnek be, hiszen a mi nyomozásunkról csak törvénytelen lehallgatás útján értesülhettek az érdkeltek” – vélekedett dr. Szikinger 2001-ben.

A piszkos ügyek minisztere: Demeter Ervin

 

Talán sehol máshol nem volt annyira kitapintható a Fidesz MPSZ illetve az Orbán-kormány kétarcúsága és a jogállamiság sajátos értelmezése, mint éppen a „rettenetes tagsággal” rendelkezett MDF padsoraiból az ifjúdemokraták csapatába átigazolt Demeter Ervin titkosszolgálati minisztersége éveiben. Ha csupán csak a Budaörsi Városi Bíróság 7.P.20.196/2001/14 számú jegyzőkönyvében található, a Demeter Ervin által tett vallomást vizsgáljuk vagy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal 240/2003. és a 86/2004. számokkal ellátott dossziéja anyagait tekintjük meg – melyek tartalma szerkesztőségünk rendelkezésére áll – már abból is kitűnik, hogy a demokratikus jogállamunkban, az Orbán-kormány idején, bizony a kecskére bízták a káposztát. Vagyis a 2000-2002. között hivatalban volt titkoszolgálati miniszter esetében maga Demeter Ervin, vagyis a tárca irányítója volt hivatott eldönteni, hogy a Demeter család vonatkozásában a Nemzetbiztonsági Hivatal indít-e nyomozást, kideríteni a családtagok kapcsolatát a Hungarista Mozgalom akkori és korábbi vezetőivel. Emlékeztetőül idézzük az interneten is megtalálható „Perben a történelemmel – Egy büntetőeljárás anatómiája” című emlékirat sorait: „…az állítás lényege, hogy olyan ügyben, amelyben nemzetbiztonsági vizsgálatot kellett volna indítani, nem indult vizsgálat egyrészt, másrészt azért nem indult, mert az édesapám hungarista. Amennyiben a vizsgálat indítása szükségessé válik, úgy a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója kezdeményezi a vizsgálatnak az elrendelését, illetőleg amennyiben a nemzetbiztonsági törvényben meghatározott okból kell vizsgálatot indítani, úgy egyedi felhatalmazás alapján az én jogosultságom a vizsgálat megindítása… Az alperesi képviselő azon kérdésére, hogy indult-e vizsgálat az alperes, mint képviselő felvetése után, nem kívánok nyilatkozni, tekintettel arra, hogy a válasz az államtitok körébe esne…” (Id. Jegyzőkönyv 957-959. old.)

Mitől vált államtitokká az Orbán-kormány titkosszolgálati ügyeivel megbízott minisztere családjának a tevékenysége és kapcsolataik? Hogyan kapott-kaphatott volna „egyedi felhatalmazást” Demeter Ervin a saját családja, családtagjai elleni vizsgálat megindítására?

Ezekre a kérdésekre immár egy évtizede nem kapott választ a nyilvánosság és főleg azok az érintettek nem, akik ellen 2000-2002. között „véletlen kiválasztás alapján” először adóhatósági, majd ügyészi vizsgálatot kezdeményeztek az Orbán-adminisztráció intézményei, és akiket hét-nyolc év múltán csak jogerős bírósági ítélet mentett fel, tisztázva őket a polgári kormány minisztereinek vádjai alól. Igen, lehetséges, a piszkos ügyek minisztere – Demeter Ervin, a jelenlegi tokajhegyaljai szőllősgazda – nem feledkezett el az általa „manipulált dokumentumszerűségnek” nevezett aktahalmazokról, de azok (éppen a jogerős bírósági végzés következtében), bármennyire is magabiztosnak tűnik az ex-miniszter, 2010. után sem változnak hazugsággá… legfeljebb az eddig sem sokra becsült politika devalválódik, veszít a hitelességéből.

 

Kövér László, a Fidesz MPSZ pitbullja

 

„Olyan gigantikus, sátáni erőkkel kell megküzdeni, amelyekhez képest szinte mi nem is létezünk” – fejtegette néhány évvel ezelőtt, tőle szokatlan szelídséggel és visszafogottsággal Kövér László, az a politikus, aki a legvadabb antikommunistaként éppen az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomkutató Intézete munkatársaként dolgozott az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalások befejeztéig és a társadalmi jóváhagyást mellőző paktumig. Az Orbán-kormány alatt, 1998-2000. között, titkosszolgálati miniszterként tevékenykedett, e területtől a későbbi években sem szakadt el: a Medgyessy-Gyurcsány kormányzati ciklusban a parlament nemzetbiztonsági elnöki teendőit látta el. A hírekbe ugyanakkor elsősorban nem szakpolitikusi dolgozataival vagy munkájával, hanem sokkal inkább a hátborzongató, nyugtalanságot keltő, fenyegető, beteges hajlamra mutató nyilatkozataival vonult be. Legnagyobb botránya az akasztásos beszédéből lett, amikor 2002-ben egy lakossági fórumon, Szombathelyen, hogy „menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és kössük fel magunkat” – ezzel azoknak üzent, akik ellenezték a Fidesz MPSZ politikáját és gondolatait egyes társadalmi kérdésekben. Emellett pártja egy másik kongresszusán is magára vonta nemcsak a küldöttek, hanem a TV-nézők és újságolvasók figyelmét azon kijelentésével, hogy „ezen a kongresszuson a továbbiakban strigákról, és egyéb ártó lényekről, honkupecekről és szellemi hajléktalanokról szó ne essék. Nem azért, mert ilyenek nincsenek, hanem azért, mert napjaik meg vannak számlálva”.

Esetében arra is volt példa, hogy az éppen ciklusát töltő miniszterelnököt – magától értetődően nem 1998. és 2002. között! – hazaárulónak minősítette és a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökét gengszternek, és megélhetési romának nevezte.

Az utóbbi időkben már talán pallérozottabban, de fenyegetőzéseit, stlílusát megőrizve nyilatkozik, már „csak” Gyurcsány-Bajnai bandáról, vérszívó piócaelitről beszél és arról, hogy „bizonyos erő a médián és a gazdaságon keresztül telepszik az emberekre: azon maffiotikus politikai garnitúrán keresztül, amely éppen most bitorolja a kormányfői poziciókat”. 1998. őszén egy Villányban elmondott beszédében kifejtette: „Ma két Magyarország létezik, ahol a nemzet áll szemben egy szűk elittel, amely csak a saját érdekeit tartja szem előtt”. A „szűk elit” – ezt már csak a szerző teszi hozzá – melynek évtizedek óta ő maga, a hirtelenbeszédű politikus is tagja, ugyanakkor rezignáltan hallgat és magyarázatra sem érdemesíti a választókat, akiknek a szélsőjobboldali agitátorok ugyanezeket a kifejezéseket ismétlik immár évek óta, igaz, ők a parlament falain kivűl és a törvényeket semmibe véve teszik.

Orbán Viktor a megnevezett erős embereivel még próbál egy utolsót rúgni, mielőtt végleg maga alá temetné az eredetihez képest száznyolcvan fokos fordulatot tett pártja immár egyre nehezebben körvonalazható ideológiája. A reformkommunistából, liberálisból lett ultrakonzervatív politikus korábban azzal igyekezett meggyőzni választóit, hogy bebizonyítsa: az ember nem tud megváltozni, a baloldalon ugyanolyan vagy ugyanazok a kommunisták vannak, mint akiktől 1989-ben „elvették” a hatalmat… 

 

– Ami a lényeg: Orbán Viktor nem őszinteséget, hanem hatalmat akar. A mi felelősségünk is, hogy megadjuk-e ezt a lehetőséget annak az embernek, aki számára a hatalom nem eszköz, hanem pusztán csak cél. – Akarunk-e olyan vezetőt, akinek a megszerzett hatalom után már csak egyetlen gondja marad: megtartani – mindenáron – a számára kvázi králysággal felérő társadalmi poziciót?

 

Kapcsolódó cikk:

Ha eljön Orbán Viktor Mihály...

(MagyarországMa/GalaxyCentrum)

 

Belépés

VSZ információk

  

  

  

  

  

  

Facebook

 
 

Hirdetés

Kiemelt weblapok
Honlapok már 25 000 Ft-tól! Akár 75% kedvezménnyel. Cége bevételeinek növeléséhez válassza a profi partnert. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért
Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. A bevételeinek növeléséért válassza kedvezményes csomagjainkat. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokértExtended Validation SSL

© Vállalkozók Szövetsége 2009-2012.