logo

2017. december 14. Szilárda napja

Főmenü

Adományvonal

Paypal-számlák:

Segítsen 2010 Ft-tal,

hogy segíthessünk! 

 

Kérjük, - lehetősége szerint -

támogassa kampányunkat!

 

Moneybooker-számla:
 

 

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Taiwantrade

GalaxyNetwork

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reklámok


Címlap VSZ-vélemény Mit csinál Ábrahám Attila az Egészségügyi Minisztériumban?
Mit csinál Ábrahám Attila az Egészségügyi Minisztériumban? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. október 26. hétfő, 00:00

Évek óta nagy titkolódzás övezi, mit is csinál Ábrahám Attila az egészségügyi tárca népegészségügyi miniszteri megbízottja. Az ország népegészségügyi helyzete minden esetre évről évre folyamatosan romlik.

 

Az Egészségügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) szerint nem értelmezhető a népegészségügyi miniszteri megbízott Ábrahám Attila funkciója. Hogy pontosan mit is csinál, az hétpecsétes titok a minisztériumban. A 2003-ban a Parlament által határozattal elfogadott népegészségügyi program gyakorlatilag soha sem funkcionált, az azóta a működésére fordított sok milliárd forintot a különféle egészségügyi lobbik között erőviszony szerint osztogatták szét.

A Parlament érdemben egyetlen egyszer sem ellenőrizte a programra biztosított források felhasználásának szabályszerűségét, noha ezt a határozat évente történő gyakorisággal előírja. A tárca honlapján Ábrahám 2007. novemberi kinevezése óta olvasható közlemény indoklás szerint: Az új megbízott feladata a népegészségügyi programok hatékony koordinálása, a népegészségügyi célkitűzések elérése érdekében összehangolt és eredményes stratégia végrehajtása lesz. Ennek eszközeként - a közlemény szerint - "Az új miniszteri megbízott szakértői munkacsoportot irányít. (...) A miniszteri megbízott feladata a háttérintézményekkel, valamint a civil kezdeményezésekkel történő hatékony együttműködés is".

Információnk szerint Ábrahám nem irányít szakértői munkacsoportot a tárcánál, a civil kezdeményezéseket viszont tapasztalataink szerint mereven elutasítja. Ráadásul a tárca honlapján 2008. októberében közzétett legfrissebb SZMSZ szerint 2008. november elsejétől feláll a Népegészségügyi Főosztály, amely átfedésben lehet Ábrahám tevékenységével. Valójában ez a főosztály mind a mai napig nem állt fel, ami sérti az minisztérium szervezeti és működési szabályzatát.

Az állítólagos főosztálynak ugyanis sem főosztályvezetője, sem helyettese, sőt osztályvezetője, de még osztályvezető helyettese sincsen, és vélhetően a ciklus végéig nem is lesz. Információink szerint mindössze öten-hatan dolgoznak a főosztályon. A tárcánál csak annyit voltak hajlandóak elárulni, hogy ezek a dolgozók nem Ábrahám, hanem közvetlenül Medgyaszai Melinda államtitkár irányítása alá tartoznak.

Mi szükség van ezek után az informális népegészségügyi miniszteri megbízott intézményére? Az egészségügy irányításában elképesztő pazarlás gyanítható. A népegészségügyi területen nem csak a tárcánál alakulhattak ki foglalkoztatási párhuzamosságok, de az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Egészségfejlesztési Intézet is számos munkatársat alkalmaz a nem létező népegészségügyi programok végrehajtásának biztosítására.

Ezért továbbra is felmerül a kérdés: mit is csinált Ábrahám Attila az elmúlt másfél évben a tárcánál?

(Forrás: GalaxyCentrum)

 

Belépés

VSZ információk

  

  

  

  

  

  

 

    VSZ-fórum a GalaxyWIW-en

Facebook

 
 

Hirdetés

Kiemelt weblapok

A VSZ és a Genertel megállapodott abban, hogy a VSZ tagjai számára a Genertel kedvezményesen ajánl CASCO gépjárműbiztosításokat.

SZÁMOLJON!

Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. Válság ellen válassza kedvezményes csomagjainkat. office@gaction.info

Kösse meg lakásbiztosítását a Genertelnél:

  • 10% VIP kedvezménnyel.
  • szemle nélkül, néhány perc alatt, saját igényeire szabottan.
  • az első évben díjmentes lakás assistance szolgáltatással.
  • 3 féle önrész csomag közül választva, így további 25% díjat takaríthat meg.
  • és vegye igénybe a Genertel gyors és egyszerű kárrendezési szolgáltatását, a Generali Csoport garanciájával.

ÉRDEKEL!

A VSZ és a Genertel megállapodott abban, hogy a VSZ tagjai számára a Genertel kedvezményesen ajánl kötelező-gépjárműbiztosításokat.

SZÁMOLJA KI!
Extended Validation SSL

© Vállalkozók Szövetsége 2009-2012.