logo

2018. július 18. Frigyes napja

Főmenü

Adományvonal

Paypal-számlák:

Segítsen 2018 Ft-tal,

hogy segíthessünk! 

 

Kérjük, - lehetősége szerint -

támogassa kampányunkat!

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés

GalaxyNetwork

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reklámok


Címlap VSZ-vélemény Megosztott Magyarország
Megosztott Magyarország PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. december 02. szerda, 17:36

Magyarország legnagyobb problémája a politikai széthúzás - derül ki a Véleménybank felméréséből -, a válaszadók 47,9 százaléka szavazott erre.

Kiderül a véleményekből azonban, hogy többségük a többi felsorolt problémát - a gazdaság válságát, az igazságtalan szociális ellátást, a közlekedést, az egészségügyet és oktatást, az emberek felelőtlenségét, az értelmetlen bürokráciát és a szélsőjobb erősödését - is nagyon jelentősnek tartja, azonban minden előbb felsorolt okának is a politikai széthúzást látják.

Alapvető gond a véleményezők szerint az emberek - illetve a politikusok - értékrendjével van. A fórumozók meglátása szerint az ország problémái orvosolhatók lennének kellő összefogással, illetve a hozzáállás változtatásával - nevezetesen a másikra való odafigyeléssel, a köz érdekeinek a saját érdekei elé-, de legalábbis melléhelyezésével.

A gazdasági mellett - ami 14 százalékát kapta a szavazatoknak - a morális válság az, ami kezelendő lenne a véleményt írók szerint. Sokak szerint elsőként a politikusok azok, akiknek példát kellene statuálniuk, és terveiknek az ország - és nem a saját - érdekeit kellene szolgálnia, illetve nem csak a következő 4 évben kellene gondolkodniuk. Úgy látják, hogy amíg ez nem történik meg; amíg az ország vezetői azok, akik a korrupció mértékét leginkább növelik, akik erkölcstelenségben is vezetik az országot, akik szavának nem lehet hinni, és becsületüket is a Parlamenten kívül hagyták; addig nem fog az emberek hozzáállása sem változni.

A szavazatok szerint lényeges probléma van még a szociális ellátással - 7,9 százalék gondolja így -, sokak szerint reformra szorul, mert könnyen kihasználható, nem elég körültekintő, így a támogatások sok esetben kerülnek nem az igazán rászorulók kezébe. A túlzott bürokráciát is a szavazók 6,4 százaléka tartja égető problémának, az emberek felelőtlenségét pedig 6 százalék gondolja súlyos bajnak.

Érdekes, hogy a közhangulattal ellentétben a rossz egészségügyet a közel 1700 szavazó csupán 2,6 százaléka tartja a legnagyobb problémának. A véleményekből az is kiderül, hogy olyan mértékű gondok vannak vele, amik indokolják a sürgős és jól átgondolt, az egész rendszerre kiterjedő reformokat.

A rossz oktatás a szavazatok 1,4 százalékát kapta, ezzel ellentétben azonban a vélemények között több olyat lehet olvasni, ami az oktatásra való odafigyelésre, annak javítására hívja fel a figyelmet. Ezen vélemények szerint ugyanis az új generáció csak akkor viheti előre Magyarországot, ha hasznos tudás birtokába kerülnek, illetve megfelelő nevelést kapnak - aminek nagy része a különböző oktatási intézményekben zajlik.

Összességében nem sok jót látnak az emberek, néhányan már nem is reménykednek a javulásban. A többségük viszont bizakodik, szerintük jelentős változásra van szükség, ami azonban csak egy módon érhető el: összefogással. A jövőben csakis egy egységes, egymást segítő emberek által lakott, megbízható és hiteles politikusok vezette Magyarország lehet eredményes.
(Forrás: GalaxyCentrum)

 

Belépés

VSZ információk

  

  

  

  

  

  

Facebook

 
 

Hirdetés

Kiemelt weblapok
Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. A bevételeinek növeléséért válassza kedvezményes csomagjainkat. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért
Honlapok már 25 000 Ft-tól! Akár 75% kedvezménnyel. Cége bevételeinek növeléséhez válassza a profi partnert. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokértExtended Validation SSL

© Vállalkozók Szövetsége 2009-2012.