2018. április 26. Ervin napja

Segítsen 2018 Ft-tal,

Gazdaság PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 28. kedd, 00:00

A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) gazdasági programjának öt pillére van. Mindegyik pillér kiemelkedően fontos ahhoz, hogy a vállalkozók és a vállalkozások Magyarországon egészséges körülmények között tudjanak fejlődni, működni.

Pillérek:

- nagymértékű adócsökkentés

- deregularizáció (a nagyszámú szabályzók lebontása, ésszerűvé tétele)

- fokozott harc a korrupció ellen

- öngondoskodás

- (tágabb értelemben vett) környezettudatos élet.

Az adócsökkentés lehetővé teszi azt, hogy a vállalkozások működése lényegesen olcsóbbá váljon, ezzel versenyképesek maradjanak a magyar és európai, vagy más piacokon.

A deregularizáció a fölösleges és túlszabályozott gazdaságot gúzsba kötő erők ellen lép fel: ezzel tulajdonképpen a szabadságot biztosítjuk a vállalkozásoknak arra, hogy valóban azzal foglalkozzanak, amivel szeretnének: adminisztráció helyett az üzlettel, bürokrácia helyett vállalkozás-élénkítéssel. Ezzel a gazdaság minden szereplője jobban járna: a vállalkozások több pénzt termelnének/több megrendelést szerezhetnek, az alkalmazottaknak biztos munkahelyük lesz, - és esetlegesen – magasabb javadalmazásuk.

A korrupció elleni harcot minden parlamenti párt meghirdette, azonban egyik sem akart vagy tudott hatékonyan fellépni ellene.
A rendszerváltás utáni időszakban már minden parlamenti pártnak derültek ki „ügyei”, ahol egyértelművé vált, hogy a korrupció milyen mélyen „beágyazott” a társadalom különböző szegmenseiben.

A VSZ szerint nem a jövedelmek utáni adóbevételek, hanem a fogyasztást terhelő adók lennének a központi költségvetés fő forrása. Így az alkalmazottak/foglalkoztatottak bére dinamikusan emelkedne a következő években.

A VSZ véleménye az, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy megtervezze az életét és boldogulását: ne csak iskolai végzettségről, lakhatásról vagy gyermekvállalásról dönthessenek az emberek, hanem arról is, hogy milyen körülmények között éljék le az életüket, és ezért mit tegyenek az életük során. Tehát a körülményeket is figyelembe véve lehető legjobb döntést hozhassák meg az egészségüket, életvitelüket, pénzügyi hátterüket illetően.

Módosítás dátuma: 2009. augusztus 21. péntek, 17:21

Honlapok már 25 000 Ft-tól! Akár 75% kedvezménnyel. Cége bevételeinek növeléséhez válassza a profi partnert. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért
Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. A bevételeinek növeléséért válassza kedvezményes csomagjainkat. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért