logo

2018. július 18. Frigyes napja

Főmenü

Adományvonal

Paypal-számlák:

Segítsen 2018 Ft-tal,

hogy segíthessünk! 

 

Kérjük, - lehetősége szerint -

támogassa kampányunkat!

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés

GalaxyNetwork

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reklámok


Címlap VSZ-vélemény Lapít az Energia Hivatal: az áramszünetek miatt romlott étel felett repkednek az "energia héják"
Lapít az Energia Hivatal: az áramszünetek miatt romlott étel felett repkednek az "energia héják" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. február 04. szerda, 13:20

A Vállalkozók Szövetsége megállapítja: ismételten bebizonyosodott, hogy nem lett volna szabad külföldi multinacionális cégeknek átjátszani a magyar stratégiai energiaszolgáltató szektort.


Az E-on Zrt az előző héten egyes dunántúli térségekben nem volt képes szerződéses kötelezettségét teljesíteni, így számtalan kistelepülésen napokig voltak kénytelenek az ott lakók nélkülözni az áramszolgáltatást. Fáztak, nélkülöztek az emberek saját lakásaikban, miközben gyertyafényben szemlélték, hogyan romlik meg a decemberi disznóölésből minden lefagyasztott élelmiszer, és hogy hiába termelték meg kiskertjeikben a télire való zöldséget és gyümölcsöt.


Az arcátlanság netovábbja, hogy az elektromos szolgáltató, amely – nyilván - nem tartotta megfelelően karban - a koncesszióba kapott szerződése szerinti – vezetékrendszert, nem kíván senkinek kártérítést fizetni, holott hatalmas profitot tesz „zsebre” az Energia Hivatal jóvoltából; azon hivatalban, ahol valahogyan minden esetben a multiknak és nem a fogyasztóknak kedveznek az árképzéssel. Ugyanez az Energia Hivatal úgy „kompenzálta” – törvénytelenül - az arra érdemtelen szolgáltatókat az ún. Robin Hood - adó bevezetése után, hogy „kényszerítette” a Magyar Villamos Műveket a közel 8 %-os nagykereskedelmi árcsökkenésre.


Majd ugyanez a hivatal azt is tűrte, hogy ezen szolgáltatók ez év elején nem csak ezt a profitot „termelhették meg”, hanem 2,9%-kal emelhették is áraikat.
Ezzel az energiaszolgáltatók a gazdasági válságban is extraprofitra tehettek szert a fogyasztók rovására az Energia Hivatal jóvoltából.


A Vállalkozók Szövetsége mélységesen elítéli az Energia Hivatal fogyasztóellenes, enyhén „gyanús” döntéseit, valamint felháborítónak tartja a külföldi multinacionális cég cinikus döntését, hogy nem kíván saját hibái miatt kártérítést fizetni a kisfalvak lakóinak, hanem inkább néhány babkonzervvel kívánja az egyik "energiahéja" kiszúrni az emberek szemét.
A VSZ reméli, hogy e döntés fényében - a számla megfizetésekor a visszaadott kis csomagocskákat ellentételezésként betudják a szolgáltatók…


Ugyanezen cégeknek az Energia Hivatal megengedte a havi "villanyóra-adó" bevezetését is, ami legalább ekkora botrány, hiszen a számtalan adó és díj mellett az ország összes villanyórájára kiterjesztik ezt a tételt, és ezzel újabb sarcot tudtak az ország lakói és vállalkozói nyakába varrni a multinacionális energiacégek.


A VSZ felhívja a kormányzat figyelmét, hogy állítsa meg az Energia Hivatal fogyasztóellenes ámokfutását és regulázza meg a mohó "energiahéjákat" ezekben a nehéz időkben.

 

Belépés

VSZ információk

  

  

  

  

  

  

Facebook

 
 

Hirdetés

Kiemelt weblapok
Honlapok már 25 000 Ft-tól! Akár 75% kedvezménnyel. Cége bevételeinek növeléséhez válassza a profi partnert. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért
Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. A bevételeinek növeléséért válassza kedvezményes csomagjainkat. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokértExtended Validation SSL

© Vállalkozók Szövetsége 2009-2012.