logo

2018. július 18. Frigyes napja

Főmenü

Adományvonal

Paypal-számlák:

Segítsen 2018 Ft-tal,

hogy segíthessünk! 

 

Kérjük, - lehetősége szerint -

támogassa kampányunkat!

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés

GalaxyNetwork

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reklámok


Címlap VSZ-vélemény Ha eljön Orbán Viktor Mihály...
Ha eljön Orbán Viktor Mihály... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. október 02. péntek, 13:27

A Fidesz kommunistái Magyarország megmentésére készülnek, 2010-től két éven át „nem hagyományos kormányzást” ígér Orbán.

Az egykori Rajk-kollégistákat, az egykori ifjúkommunistákat, KISZ-vezetőket, a kádári aranyketrec ifjait – ennek tanúi lehettünk néhány millióan ebben az országban – a hatalmi gyorslift igen hamar felkapta. 1998-ban már úgy érezték magukat, hogy a világ fölött lebegnek… néhányan még a vizen járással is próbálkoztak kisebb-nagyobb sikerrel… Orbánt és társait – a világ minden táján és minden politikai irányzatban megtalálható, uralom sújtotta sorsukhoz hasonlóan – a megszerzett hatalom is formálta. 1988-ban még harcos antikommunistáknak hirdették magukat, majd a kilencvenes évek közepén, szakítva a liberális ideológiával, a populizmus mellett a kommunista eszme megvehető kiszolgálóit, disszidenseit sem vetették meg: az Állambiztonsági Szolgálatok tisztjeitől, hálózati munkatársaitól kezdve az MSZMP privatizációs kormánybiztosáig, akit hasznosnak ítéltek a hatalom megragadása-megtartása érdekében, azokat mind felhasználták, beépítették a Fidesz MPSZ gépezetébe.

 

 

Matolcsy György, Kövér László, Járai Zsigmond, Martonyi János, Pintér Sándor, Boros Imre, Fónagy János, Vonza András, Demeter Ervin, Stumpf István, Pokorni Zoltán, Chikán Attila, Szita Károly… - Akad-e egyetlenegy is ebből a (csupán példaként említett) névsorból, az Orbán-kormány főtisztjeiből, akire azt mondhatnánk, hogy feddhetetlen és semmilyen formában nem működött együtt az 1990. előtti önkényuralmi rendszerekkel?

 

Kik mentik meg hazánkat a "kommunista MSZP"-től?

A miniszterelnök – ha a választók többsége is azt akarja – minden valószínűség szerint az egykori KISZ alapszervezeti titkár Orbán Viktor lesz. A Miniszterelnöki Hivatalt (a kancellária) vezetését minden bizonnyal a kádári évekből ismert Horváth István belügyminiszter vejére, Stumpf István kollégiumi igazgatóra bízzák. A külügyminiszteri tárcát vélhetően Martonyi János (jobbra), az utolsó kommunista kormány privatizációs biztosi tisztét is betöltő, a BM III/II-2. Csoportfőnökség munkatársa kapja. Személyi dossziéját az Orbán-kormány idején 2063-ig titkosították. Pénzügyminiszternek ketten is jelentkeztek: Varga Mihály és Járai Zsigmond (balra). Az utóbbi érintettségét a kádári Állambiztonsági Szolgálatokkal kapcsolatban a Mécs-Bizottság állapította meg.

 

A gazdasági miniszteri tárca várományosa: Matolcsy György Huba (jobbra), a Pénzügykutató Intézet, majd Rt. munkatársa volt, átvilágítása során szintén érintettséget állapítottak meg, együttműködése az önkényuralom Állambiztonsági Szolgálatával bizonyított. Oktatási miniszternek Pokorni Zoltán magyar-történelem szakos tanárt és Pálinkás József akadémikust jelölik, az előbbi (az Orbán-kormányban miniszteri megbizatást kapott) Fidesz-főtiszt az ügynöklistán „Pákozdi János” néven szereplő személy fia. Szociális és családügyi miniszterként Harrach Péter (balra) teológus, az egykori rosszhírű Egyházügyi Hivatal, az átvilágításukat megtagadó Magyar Katolikus Püspöki Kar referense a szóba jöhető jelölt.

 

A titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszteri posztot minden bizonnyal a békéscsabai „köteles beszédéről” (a fenyegtésekről) elhíresült Kövér László (jobbra) kapja, aki a Grósz-kormány idején az MSZMP Társadalomkutató Intézet munkatársaként tevékenykedett, majd Gyurcsány Ferenccel társelnökként a MISZOT vezetője volt 1990. előtt. Ugyanennek a miniszteri bársonyszéknek várományosa Demeter Ervin is, akinek családja 1990. és 1998. között bizonyítottan jó kapcsolatokat épített ki az újjászervezett Hungarista Mozgalommal. A belügyminiszteri bársonyszékre az egykori gépkocsivezetőből kádári rendőrtisztté avanzsált Boross-kedvenc Pintér Sándor (balra) pályázhat, akinek alvilági kapcsolatairól az elmúlt évek újsághírei rendre beszámoltak a nyilvánosságnak. A környezetvédelmi miniszteri megbizatást az eredeti foglalkozását tekintve úszómester, Turi Kovács Béla kapja, akinek Orbán Viktor értékelésében feledhetetlen érdemei vannak az FKGP eltakarításában és a Fidesz MPSZ kisgazda tagozata megszervezésében.

A jelen felsorolásban nem említett Mikola István és Vonza András sem a nulláról startol. Az előbbi Fidesz-pitbullként és a Kórház Szövetség elnökeként jeleskedett az ellenzéki években, az utóbbi pedig állatorvos korában jóízű vacsorán látta vendégül az álruhában nála vendégeskedett Orbán vezért – amely jótett nyilván elnyeri jutalmát 2010-ben.

 

Két éven át nem hagyományos kormányzás lesz Magyarországon

 

Az egyszer már kipróbált, de 2002-ben elutasított, miniszterelnök szerint „2010-től két évig nem hagyományos kormányzás lesz” Hajrá-Magyarországon. E rejtélyes közlés már abból is következik, hogy a Fidesz MPSZ elnöke (aki mögött ott áll az ország kétharmada) bejelentette, hogy megválasztásuk esetén – ami nem kétséges – 2020-ig egy millió munkahelyet teremtenek, természetesen „a gátlástalan hatalmi csoport eltávolítása” után.

Igaz, tűnődésre ad okot az országgyűlési választások négy éves ciklusa, hiszen a 2010. után legközelebb nem a 2020. esztendőben választunk magunknak kormányfőt, mint ahogyan eddig sem, de ez legyen Orbán Viktor gondja… Mindazonáltal elgondolkodtató, hogy a leendő miniszterelnök miért a következő évtized végére ígéri a milliónyi munkahelyet, a gazdasági csodát? Még akkor is miniszterelnök akar lenni? Komolyan kell vennünk az egymást követő három kormányzati ciklus ígéretét? Ma talán még megkérdezhető: parlamenti demokrácia várható a következő másfél évtizedben? Ez utóbbi kérdést a „két évig nem hagyományos kormányzás lesz” előrejelzése indokolja…

Hatalmi pozíció híján a Fidesz MPSZ egyelőre az Európai Parlamentben, az Európai Néppárt frakciójában fejti ki tevékenységét a „gátlástalan hatalmi csoport”, a 2006-ban demokratikus úton a választópolgárok többsége akaratából kormányra került szocialista-liberális koalíció ellen. Nyilatkozataikban hangsúlyozzák: „Magyarország 2002. óta éllovasból sereghajtóvá vált Európában. Hazánknak sohasem volt olyan rossz a megítélése az únióban, mint most… Az úniós belépőnk tehát, amely hosszú időre meghatározza helyünket Európa térképén, siralmasra sikeredett, s ez a jelenlegi koalíciós kormány súlyos történelmi felelőssége, bűne.”

Azon, e fenti sorokat olvasva, már csodálkozni sem lehet, hogy az Orbán, Martonyi, Kövér neveivel fémjelzett Fidesz MPSZ napjainkban Medgyessy és Gyurcsány miniszterelnökök után most éppen a Bajnai-kormánytól akarja megvédeni az országot. Hiszen 2002. óta már majdnem mindent elkövettek a demokratikus úton megalakult legitim kormányok megbuktatására: legyen elég emlékeztetni az olvasókat a 2006. őszén lejátszódott eseményekre, mikor a magyarország „forradalmi hevületét” kihasználva követelték az előrehozott választásokat…

Való igaz: az ellenzéki pártoknak egyik ismérve az ellenzéki tevékenység – ámde a Fidesz MPSZ 2002. és 2009. között nem demokratikus ellenzéki pártként, hanem a legitim kormány ellenségeként tevékenykedett: az Országgyűlésben a nyílt obstrukciót, a parlamenti munkavégzés megtagadását választotta, a T. Ház falain kívűl heccelte a tömegeket, ösztökélve őket a kormányzati és rendészeti utasítások megtagadására, külföldön, elsősorban az Európai Parlamentben a Magyar Köztársaság MSZP-s kormányainak lejáratására törekedtek.

Hogyan képzelik el 2010. tavaszától „az európai sereghajtó” Magyarország gazdasági fellendülését? A „rossz megítélés” megváltoztatását?…

Egyelőre, úgy tűnik, a Fidesz MPSZ politikusainak nyilatkozatai teljességgel ellentmondanak a párt korábbi – a széljárásnak éppen megfelelő – programjainak. Egymást követő nyilatkozataikat, bombasztikus bejelentéseiket nehéz követni, főleg azoknak a külföldi tőkeerős beruházóknak, akik például a jövő évi költségvetésre sem alapozhatnak, hiszen azt, ha Orbán Viktor kijelentését komolyan lehet venni, az új kormány semmisnek tekinti majd. Ha ebben a kormányzati ciklusban bevezetnék az ingatlanadót, azt – ígérete szerint – hatalomra kerülése esetén visszavonja a Fidesz. Ígérik, hogy visszaadják a 13. havi nyugdíjat… a családi pótlékot kivonják az adóalapból… visszaállítják a gyerekek után járó adókedvezményeket… az áfát 20 százalékra csökkentik, és ha bizalmat kapnak a választóktól, akkor az alapvető élelmiszereket mindössze öt százalék forgalmiadó terheli majd.

Kivitelezhető mindez – nem elfeledkezve az ígért egy millió új munkahelyről – a gazdasági világválság közepette?

A Nemzetközi Valutaalapnak minderről merőben más a véleménye. Tájékoztatásuk szerint 2010-re a korábbi jelzéseiknél is nagyobb gazdasági visszaesés várható Magyarországon. A szervezet frissített előrejelzése szerint az áprilisban valószínűsített 3,3 százalékról 6,7 százalékra módosította a bruttó hazai termék idei évi visszaesését – 2010-re pedig a 0,4 százalék helyett 0,9 százalékos csökkenést tart valószínűnek.

 

Mi várható 2010-ben?

 

Ferge Zsuzsa szociológus is úgy vélekedik, hogy a fideszes politikusok szavai mögött a hatalom akarásán kívűl nincs világos koncepció. Ígérik ugyan, hogy visszaállítják a napjainkra üressé vált szociálpolitikát, de azt nem fejtik ki világosan: milyen bástyákat építenének ki, milyen biztosítékokat adnának a választópolgároknak, a legkiszolgáltatottabb réteg megvédésére. A Fidesz MPSZ agitátorai ügyesen kikerülik a bérlakás-programmal kapcsolatban feltett kérdéseket is, mint ahogy egyre ködösebb, hogy miként képzelik el a családi pótlék mellett a kiegészítő családi pótlék visszaállítását – miközben állítólag bevezetnék a gyermekek utáni adókedvezményt… Ez utóbbi ugyanis egyértelműen a magas jövedelműeknek kedvezne, pl. Orbán Viktornak. (Az Egyesült Államokban és Angliában azok kapnak a gyermekeik után több adókedvezményt, akiknek alacsonyabb a jövedelme. – Ha ez nálunk fordítva valósulna meg, az valódi hungarikum lenne – vélekedett az ismert szociológus.)

Azt már csak mi, az egyszerű, kiszolgáltatott, immár csak a Teremtőben bízó polgárok tesszük hozzá, hogy amint az újszövetségi iratokban olvasható, Názáreti Jézus 4000 férfit látott vendégül 7 kenyérből s néhány apró halból… (avagy 5000 férfit 5 kenyérből és két halból – az evangéliumok e téren eltérő adatokkal szolgálnak.) Azt viszont egyik evangélium sem tartalmazza, hogy a következő alkalommal Jézus még több embert látott vendégül – jóval kevesebb ételből. Márpedig ha a Megváltó sem vállalta fel, hogy kevesebb forrásból többet osszon el, akkor a kevesebb állami bevételből a több elosztogatása – további kölcsönök felvétele nélkül! – nehezen nevezhető kisebbfajta csodának. Ez sokkal inkább a nagyobbfajta csodák körébe tartozna.
(Forrás: MagyarrországMa/GalaxyCentrum)

 

Belépés

VSZ információk

  

  

  

  

  

  

Facebook

 
 

Hirdetés

Kiemelt weblapok
Honlapok már 25 000 Ft-tól! Akár 75% kedvezménnyel. Cége bevételeinek növeléséhez válassza a profi partnert. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért
Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. A bevételeinek növeléséért válassza kedvezményes csomagjainkat. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokértExtended Validation SSL

© Vállalkozók Szövetsége 2009-2012.